Jenkan tahti

Testissä: Nigellan supernopea suklaamousse

  • Suklaamousse juuri laseihin laitettuna.
    Suklaamousse juuri laseihin laitettuna.
  • Minivaahtokarkkeja saa ainakin isoimmista kaupoista.
    Minivaahtokarkkeja saa ainakin isoimmista kaupoista.

Sain vihdoin aikaiseksi kokeilla minua jo hyvän aikaa kiinnostanutta Nigella Lawsonin reseptiä: suklaamoussea, johon tulee vaahtokarkkeja. Resepti tuli mieleeni, kun näin kaupan leivontaosastolla pussin minivaahtokarkkeja.

 

Tässä nopeasti valmistuvassa ja heti syöntivalmiissa jälkiruoassa ei ole liivatetta eikä kananmunia, kuten yleensä mousseissa, vaan niiden virkaa hoitavat karkit.

 

Käytin mousseen 70-prosenttista suklaata, ja tästä tuli kyllä todella tuhti ja suklainen jälkiruoka, ehkä jopa liiankin tuhti minun makuuni. Kenties pienempi määrä suklaata tai tumman ja vaalean suklaan seos voisi auttaa.

 

Sain reseptistä viisi täyttä Iittalan pientä Kartio-lasillista moussea, mutta yhdeksi annokseksi riittäisi varmasti puoli lasillista. Sen verran jytyä kamaa tämä nimittäin on. Akuuttiin suklaanhimoon tietysti varmasti tepsii.

 

Jälkiruokana tämä on myös toisaalta aika hienostunut (erityisesti, jos käyttää vielä juhlavampia jälkiruoka-astioita), joten sopii hyvin hienompienkin illallisten päätteksi kahvin kanssa.

 

Nigellan suklaamousse

 

150 g minivaahtokarkkeja

50g voita

250g laadukasta tummaa suklaata

60 ml vedenkeittimessä käytettyä vettä

3 dl kermaa

1 teelusikallinen vaniljauutetta (tai tuoretta vaniljaa)

 

Laita paloiteltu suklaa, vaahtokarkit, voi ja kuuma vesi pinnoitettuun kattilaan tai vesihauteeseen. Sulata seos välillä hämmennellen.

 

Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Lisää siihen vanilja.

 

Kääntele jäähtyvä suklaaseos vaniljavaahdon joukkoon. Jaa seos annosmaljoihin. Jäähdytä jääkaapissa. 

 

Nigellan mukaan seos on valmista vaikka heti syötäväksi. Minä pidin jälkkäriä jääkaapissa sillä aikaa, kun tein päivällistä, ja ainakin siinä ajassa rakenteesta tuli ihan perinteisen suklaamoussen oloista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Jari Teräväinen

Nigellan ohjeet on kyllä terveysintoilijoitten kauhu :))

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Niinpä...! No, ei nyt ihan kaikki ohjeet, mutta tämä kyllä ehdottomasti ;)

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Onhan resepti! Tykkään makeasta, rasvaisesta ja tukkään suklaasta ja vaahtokarkista, mutta jo raaka-ainelistan katsottuani ajattelin, että ruokaluskikallinenkin riittäisi minulle!

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Tämä resepti on klassista Nigellaa :) Semmoinen ruokalusikallinen voisikin toimia kahvin kanssa jälkkärinä, varmaan riittäisi hyvin!

Pakko sanoa kuitenkin samalla, että eivätpä mitkään suklaamoussereseptit ole mitään terveysruokaa, ja mitä itua sellaisessa nyt olisikaan? Kysyn vaan :)

Käyttäjän MattiUusimies kuva
Matti Uusimies

Hyvältähän tuo vaikuttaa ja saisi jopa helposti aikaiseksi! Ehkä ei tosiaan kuitenkaan minkään jo raskaan pääruoan jälkkäriksi, eikä mitään isoa kulhoa. Voiko hamstrata sitä tekemäänsä moussesatsia jääkaapissa sitten pidemmänkin aikaa? Ku en tiiä...

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Sitä minäkin vähän pohdin, että kauankohan tuo säilyy jääkaapissa. Veikkaan, että useamman päivän kyllä, varsinkin, jos astioihin saa kannet värkkäiltyä päälle tai vaikka tuorekelmua. Meillä olivat ilman kansia pari päivää eivätkä menneet miksikään.

Kermahan tuossa taitaa olla se, joka ensiksi menee pilalle. Voisko verrata siihen, että säilyttäis kermavaahtoa jääkaapissa?

Toinen vaihtoehto on tehdä puolikas annos, kun noin helppotekoista kerran on.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Nigellan keittiössä kuvakulma oa suppea ja keskittyy enemmänkin kauniisiin kasvoihin ja kokin olemuksen yleensakin. Toki Nigellan käyttämistä raaka-ainesta ( kuin myös Skoonen Tinan) ei lopputuloksena voi olla muuta, kun varsin maittava purtavaa raavaalle kansalle.

Nigella on toki ykkönen sarjassaan,heti moottoripyörämummojen jälken.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Television kuvakulmat sikseen (kaunis nainen se Nigella muuten), olen löytänyt Nigellalta tosi monta hyvää ja käyttökelpoista reseptiä. Kyllä hän ihan oikeasti tietääkin jotain ruoanlaitosta, vaikka imago on kovin "hekumallinen". Ei se väärin ole :)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Muistatkos moottoripyörömummot ?

Kylästä kylään paikallisilla antimilla perinteisiä herkkuja rakennellen ?

Harmi.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Hmm hmm hmmmmm...nyt kun oikein kaivelen aivojani, niin alkaa kellot soittaa. Taidanpa hämärästi muistaa, tykkäsin niistä mummoista. Millonkas sitä sarjaa oikein näytettiinkään, siitä taitaa olla aikaa?