Jenkan tahti

Näin käytetään liukumäkeä

  • Kuva 1/3. Liukumäkeä kuuluu kiivetä, ei laskea.
    Kuva 1/3. Liukumäkeä kuuluu kiivetä, ei laskea.
  • Kuva 2/3. Sitten napataan maasta pieniä kiviä...
    Kuva 2/3. Sitten napataan maasta pieniä kiviä...
  • Kuva 3/3. ...ja heitellään niitä liukumäkeä vasten. Kivaa!
    Kuva 3/3. ...ja heitellään niitä liukumäkeä vasten. Kivaa!

Siis liukumäkikö tarkoitettu liukumista varten? Höpö höpö!

 

Olemme muutaman kerran tehneet 1-vuotiaan tyttären kanssa tuttavuutta kotipihan liukumäen kanssa. Tyttö kyllä hymyilee, kun laitan hänet laskemaan sitä (pelokkaana äitinä tietysti tytöstä kiinni pitäen), mutta hyvin nopeasti liukumäelle on löytynyt paljon kiinnostavampaa käyttöä.

 

Ensinnäkin on paljon kovempi juttu kiivetä liukumäkeä kuin liukua sitä. No, kun asiaa ajattelee, niin onhan se tietysti niin. Vain kuolleet kalat uivat myötävirtaan, vai mitensenytmeni.

 

Toinen tärkeä käyttötapa liittyy tyttären suureen kiinnostuksen kohteeseen: pikkukiviin. Liukumäen juurella istuen hän poimii maasta pikkukiviä ja heittelee niitä rosterista liukumäkeä vasten. Oikein kiva äänihän siitä syntyy.

 

Äiti se seisoo vieressä, katselee ja ihastelee hiljaa mielessään pienen ihmisen aivoituksia. "Think outside the box" – olisi ihan hyvä taito aikuisellekin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Mistähän tuo johtuu, että lapset ovat joko kivi- tai keppilapsia? Omani on keppimiehiä, mutta tunnen myös monia hyvin nuoria kivimiehiä. Harva lapsi ei luo jotain riippuvuussuhdetta edes toiseen noista luonnon aseista.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Vau, tämä oli ihan uusi asia minulle. Täytyykin alkaa seurata tuota tirppaa sillä silmällä, että kiinnostaako kepin huitominen yhtään vai ovatko kivet THE juttu...

Tämän blogin suosituimmat