Jenkan tahti

Hyvästi, rakkaat Legerot

 • 1/6. Legerot ovat tallanneet muun muassa...
  1/6. Legerot ovat tallanneet muun muassa...
 • 2/6. ...muinaisen roomalaisen kaupungin raunioilla Budapestissä...
  2/6. ...muinaisen roomalaisen kaupungin raunioilla Budapestissä...
 • 3/6. ...Norjan vuoristossa lähellä Kongsbergiä...
  3/6. ...Norjan vuoristossa lähellä Kongsbergiä...
 • 4/6. ...muinaisessa Petrassa...
  4/6. ...muinaisessa Petrassa...
 • 5/6. ...ja Wadi Rumin aavikolla Jordaniassa. Ja nyt...
  5/6. ...ja Wadi Rumin aavikolla Jordaniassa. Ja nyt...
 • 6/6. ...tervetuloa, Tretornit!
  6/6. ...tervetuloa, Tretornit!

Joskus harvoin se tapahtuu: sitä ostaa parin täydellisiä kenkiä. Täydellisesti tarkoitukseensa sopivia siis.

 

Ja korostan, että tätä ei todellakaan tapahdu usein, vaikka kenkiä tuleekin ostettua ihan liikaa. Minun lättäjalkani eivät heti osaa sanoa, ovatko kengät hyvät vai eivät – ja minun jalkani ovat ikävä kyllä aika vaativaiset. Vasta muutaman viikon tai ehkä pidemmänkin käytön jälkeen tiedän, sopivatko kengät jalkaani oikeasti. Niinpä täydellisesti istuvia kenkiä osuu kohdalle aivan liian harvoin.

 

Jalkani ovat tosiaan niin hankalat, että pari täydellisiä kenkiä tarkoittaa minun tapauksessani siedettävää tai ookoota (ei täydellistä) ulkonäköä, neutraalia väriä, loistavaa istuvuutta ja monikäyttöisyyttä. Niin, joistain asioista on pakko vähän joustaa, kun on tällaiset jalat, ja yleensä se asia on ulkonäkö ja koron korkeus.

 

Nyt joudun vihdoin sanomaan hyvästit vuosia uskollisesti palvelleelle kenkäparille, tällaiselle nappiostokselle. Taisivat nuo Legero-merkkiset gore tex -lenkkarit maksaa sen noin 100 euroa (olivat alennuksessa kuitenkin), mutta ovat kyllä olleet joka sentin väärtit. 

 

Ja on näitä kenkiä käytettykin! Ne ovat taivaltaneet kymmeniä kilometrejä Budapestin katuja, pomppineet syksyisen Helsingin lätäköissä ja jopa liukastelleet lumisilla jalkakäytävillä. Taisivat ne olla mukana myös Berliinissä, josta tuhkapilvikriisin seurauksena ostimme auton ja ajoimme sen Suomeen, kun emme muuten kotiin päässeet. Legerot ovat myös astelleet upeilla Norjan vuorilla ja juhlineet kuusikymppisiä Kanarialla. Ne ovat tarponeet kanssani Wadi Rumin aavikolla Jordaniassa. Niissä voi vielä nähdä jäänteitä Petran muinaisen kaupungin punaisesta hiekasta. 

 

Legeroiden kantapää on ihan rikki ja sisäpohja sileäksi kulunut, mutta kyllähän noilla vielä kulkee. Tehtäväänsä ne eivät kuitenkaan enää täysin pysty hoitamaan: kovassa käytössä kenkien päällinen on repeytynyt rikki niin pahasti, että vesi tulee niistä läpi.

 

Edessä on siis uusi syksy ja uusi kenkäaika. Olen jo hankkinut seuraavan parin: Tretornin gore tex -tennarit. Ulkonäkö miellyttää enemmän kuin Legeroiden, mutta istuvuudesta ei vielä osaa sanoa mitään, sen verran tuore hankinta on kyseessä. Onpahan kuitenkin syytä odottaa syksyn sateita!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat