Jenkan tahti

Arkiherkku: Omatekoinen mysli

  • Arkiherkku: Omatekoinen mysli
  • Arkiherkku: Omatekoinen mysli

Olen taas pitkän tauon jälkeen alkanut syödä mysliä. On kausia, jolloin mysliä ei tee mieli lainkaan, ja sitten taas toisina kausina sitä syö jatkuvasti.

 

Ihme kyllä, en ole ennen tehnyt itse mysliä, vaikka se on näin ensikokemuksen perusteella tosi helppoa ja nopeaa. Ja  melkein kaikki aineet löytyivät suoraan oman keittiön kuiva-ainekaapista.

 

Mysli on siitä loistavaa, että sen aineksia voi vaihdella aika paljon ja käyttää siihen kaapin perällä lojuvat jämäpussit pähkinöitä, hiutaleita, rusinoita sun muita aineksia. Miksei sekaan voisi heittää myös aamiaismuroja tai vaikka corn flakeseja. Siemeniä en tällä kertaa mysliini laittanut, kun niitä ei valmiiksi ollut kaapissa, mutta nekin käyvät joukkoon varmasti oikein hyvin ja ovat tietysti tosi terveellistä syötävää.

 

Hyvä puoli tässä kaupan mysleihin verrattuna on se, että sitten ihan oikeasti tietää, mitä syö ja paljonko myslissä on esimerkiksi lisättyä sokeria (etenkin, jos ei käytä niitä valmiita aamiaismuroja).

 

Otin myslireseptin pohjan The Good Morning -blogista ja muokkailin sitä sen mukaan, mitä kaapistani löytyi. Tästä reseptistäni tulee ihan hyvänkokoinen annos, mutta ensi kerralla saatan kuitenkin tehdä tupla-annoksen. Mysli kuitenkin säilyy aika pitkään.

 

Mysli

 

2,5 dl ruishiutaleita

2,5 dl kaurahiutaleita

0,5 dl kookoshiutaleita 

0,5 dl seesaminsiemeniä

1 dl cashew-pähkinöitä (karkeasti rouhittuna)

0,5 dl mantelilastuja

 

ripaus kanelia

ripaus kardemummaa

ripaus kuivattua inkivääriä

ripaus suolaa

 

0,25 dl oliiviöljyä

1,5 rkl hunajaa

 

0,5 dl kuivattuja luumuja paloiteltuna

0,5 dl rusinoita

1 dl valmista kuivattujen hedelmien sekoitusta (isoimmat palat pienittynä)

0,5 dl goji-marjoja

 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita mausteet hiutale-pähkinäseoksen joukkoon.

 

Lämmitä ja sekoita pienessä kattilassa öljy ja hunaja, älä päästä kiehumaan. Lisää hieman jäähtynyt öljy-hunajaseos kuivien aineiden joukkoon. Voit myös halutessasi jättää hunajan pois, jolloin voit lisätä öljyn lämmittämättä. Sekoita seos hyvin, levitä uunipellille tasaisesti ja paista 5–10 minuuttia tai kunnes pähkinät ovat paahtuneet tarpeeksi. Jos haluat, voit pöyhiä seosta paiston aikana. Vahdi tarkasti, etteivät pähkinät pala. (Minun myslini oli uunissa 8 minuuttia. Olisi voinut ehkä olla himpun kauemminkin, mutta pelasin varman päälle, ettei koko satsi olisi mennyt pilalle.)

 

Anna seoksen jäähtyä ja sekoita siihen lopuksi hedelmäpalat.

 

Olen aika tyytyväinen tähän ensi kertaa tehtyyn "testimysliin". Ensi kerralla laitan ehkä kuitenkin enemmän kookoshiutaleita ja kenties myös mausteitakin.

 

Lisää arkiherkkuja täällä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Ei pala pitemmälläkään paistamisella, tosin teen kerralla noin kaksin kertaisen annoksen tähän ohjeeseen verrattuna. Itse paistan ensin 7-8 minuuttia, sitten otan uunista ja kääntelen kunnolla, tuo sokeriöljyseos sotkeentuu paremmin koko seokseen. Sitten uudelleen saman pituiseksi ajaksi. Joskus, kun haluan vielä tummempaa, paahdetumpaa teen 7-7-7 minuuttia eli kääntelen vielä toisenkin kerran.

Olen tehnyt mysliä vuosikaudet, kaupan myslit ovat aivan liian makeita omaan makuuni.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Joo, hyvin olisi voinut vähän käännellä ja vielä jatkaa paahtamista. Ja tosiaan se tupla-annos olisi varmaan sellainen "normaali" määrä, nyt tein pienemmän annoksen, kun tämä oli testiversio. Kiitos vinkeistä!

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset