Jenkan tahti

Kasvisruokapäivä: Punajuuripesto

  • Punajuuripestoa ja spaghettia. Näyttävä mutta todella helppotekoinen syksyinen ruoka.
    Punajuuripestoa ja spaghettia. Näyttävä mutta todella helppotekoinen syksyinen ruoka.

Taisinpa törmätä todelliseen helmeen. Jos tykkää punajuurista (check!) ja pestosta (check!), ihastuu varmasti tähän kasvisruokaan. (Tai voipahan tätä syödä lihankin seurana, ja varmaan sopisi loistavasti esimerkiksi uunilohen kylkeen.)

 

Bongasin punajuuripeston reseptin Facebookista, mutta pikagoogletus osoittaa, että kyseessä ei ole mikään uusi juttu. Ei se mitään, parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

 

Söin punajuuripestoa perinteisesti pastan kera. Oheen sopi loistavasti maalaisleipä.

 

Punajuuripestoa ja spaghettia

 

tarvittava määrä spaghettia

 

3 punajuurta

1 sipuli

1–3 valkosipulin kynttä (maun mukaan)

ruukku basilikaa

pieni pussillinen pinjansiemeniä

n. 1 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa, mustapippuria

loraus balsamicoa

tarvittaessa punajuurten keitinlientä

 

 Kuori ja lohko punajuuret ja sipuli. Keitä kypsiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Soseuta reseptin kaikki ainekset esimerkiksi sauvasekoittimella. Nauti punajuuripestoa pastan ja raastetun parmesaarin tai muun juuston (esimerkiksi feta, mozzarella…) kera.

 

 

Pestoa tulee reiluhko määrä, mutta jäljelle jääneen peston voi syödä lisäkkeenä tai vaikka ruisleivän päällä.  Värinsä ansiosta tämä ruoka on todella näyttävä ja sopii siten myös vieraille tarjottavaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Kiitos kovasti tosi kiinnostavasta reseptistä. Pidämme kovasti punajuurista ja siksi pestoreseptisi tarjoaa vinkeän uuden tavan herkutella punajuurella. Maiskis!

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Kiva kuulla! Toivottavasti maistuu :)

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Tämä on sen tyyppinen resepti, että voisi onnistua minultakin.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen
Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Vinkki: punajuuripestoa voi käyttää lindströminpihvien pohjana. Resepti: noin 1 dl punajuuripestoa, vähän korppujauhoja, 1/4 tl suolaa, mustapippuria, 400 g jauhelihaa, 1 muna. Nam!

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Toivoittavasti et ala riehumaan, kun kerron että sellaiset vuohenjuustopötkylöitten osat sopii soppaan kuin soppan. Minulla on Alepasta ostettu paketti PRESIDENT. Siinä on 12 palaa ja keittoon kuin keittoon pala tai kaksi saa aikaan juhlatunnelman.

Tämän blogin suosituimmat