*

Jenkan tahti

Arkiherkku: Meetvurstipasta al forno

  • Meetvurstipastalaatikkoa. Ei sieltä kaikkein kevyimmästä päästä.
    Meetvurstipastalaatikkoa. Ei sieltä kaikkein kevyimmästä päästä.

Keksinpäs hienon nimen arkiselle ruoalle. Siis uunissa tehtyä meetvurstipastaa eli meetvursti-pastavuokaa. 

 

Ei todellakaan mitään laihduttajan ruokaa, mutta eipä tällaista tarvitse joka päivä syödä. Kiva vaihtoehto perinteiselle makaronilaatikolle. Sekaan voi heittää sipulia, valkosipulia ja kasviksia, jos kaapista löytyy ja siltä tuntuu. Meetvurstin voi tietysti korvata esimerkiksi kinkulla tai kalkkunalla.

 

Meetvurstipastaa al forno

 

n. 400 g makaronia

n. 200g meetvurstia muruina tai suikaleina (myös esimerkiksi kinkku käy)

oreganoa, mustapippuria

kourallinen raastettua parmesaania (tai muuta juustoa)

200 g paseerattua tomaattia

2 dl (ruoka)kermaa

vähän pastan keitinlientä tarvittaessa

pinnalle tuoretta mozzarellaa viipaleina / juustoraastetta / korppujauhoja

 

Keitä makaroni lähes kypsäksi reilusti suolatussa vedessä. Valuta, mutta säästä mukillinen keitinvettä. Sekoita isossa astiassa (esimerkiksi siinä, jossa keitit pastan) makaronit, meetvursti, mausteet, tomaatti, kerma ja juustoraaste. Lisää tarvittaessa keitinlientä, seos saa olla löysähköä. Lisää myös suolaa tarvittaessa, mutta ole suolan kanssa varovainen, sillä meetvursti on suolaista. Kaada seos uunivuokaan ja laita juusto / korppujauho pinnalle. Paista noin 30 minuuttia 200 asteessa.

 

Tsekkaa muut arkiherkut täältä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä olen korvannut sienillä ja hyvää tulee siitäkin. Myös horsman kärkiversoilla (poimittava ennen kukunnan alkua) voi korvata jauhelihan makaronilaatikossa.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Joo, sienipastalaatikkoa, nam! Siinä vinkki lihattoman lokakuun viettäjille.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Varmaan maistuu herkulta, mutta suola, suola ja suola ?

- meetwursti
- parmesan
- tms. juustoraaste
- keitinvesi

Olen ollut ja edelleen olen sillin, meetvurstin erilaisten makkaroiden, hapankaalin ym. herkkujen ystävä. Mutta jotenkin suolapitoisuus on tullut tien päähän.
Ei minulla vielä olen mitään ongelmia minkään arvojen kanssa, mutta jotenkin makuraja suolan suhteen tulee vastaan.

Panin HK:lle "nootin", että HK:n sinisessä ei maistu mikän muu kuin suola- eivät tykänneet.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Olen tainnut tämän aika monta kertaa sanoa, mutta suola-asiassa kuten muissakin mausteasioissa tulee mennä oman maun mukaan. Keitinvedestä voi jättää suolan pois ja käyttää meetvurstin sijaan vähäsuolaisempaa lihaa. Juustoissakin jotain vähäsuolaisempia vaihtoehtoja varmaan löytyy, ainakin tuore mozzarella.

Jos luit reseptin, huomasit varmasti, että siinä on kyllä otettu tämä suola-asia huomioon. En ala ihan joka asiaa rautalangasta vääntämään, vaan oletan, että ihmiset osaavat itse säätää ruokansa suolaisuutta.

Olen kyllä samaa mieltä siitä, että meetvurstit, kinkut ja juustot ovat liian suolaisia noin ylipäätään. Tekisi itse kullekin hyvää vähentää suolan käyttöä, mutta välillä se tuntuu vaikealta, kun suolaa tungetaan väkisin liikaa joka paikkaan.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset