Jenkan tahti

Leikki-ideat vähissä: hyppää ja mittaa

  • Lattialistan yli hyppimisestä siirryttiin luontevasti mittailuun.
    Lattialistan yli hyppimisestä siirryttiin luontevasti mittailuun.
  • Seinänkin mitta on välillä hyvä tsekata.
    Seinänkin mitta on välillä hyvä tsekata.

Kesällä kaksi vuotta täyttävä esikoinen on viime kuukausina kehittynyt hurjasti niin motorisesti kuin kielellisestikin. Samalla on kehittynyt myös oma tahto ja komentelutaito (“Leikkimään! Äiti leikkimään! ISTU!”), kuten myös vaatimustaso: ne samat vanhat jutut eivät tunnu enää niin innostavan. 

 

Tällaisina kiireisinä päivinä (ristiäiset tulossa) ei äiti oikein ehtisikään leikkiä niin paljon kuin kenties pitäisi. Neiti kyllä auttaa ahkerasti siivoamisessa ja esimerkiksi pyykin pesussa: hän laittaa likaiset vaatteet koneeseen ja painaa koneen päälle sekä ottaa puhtaat pyykit koneesta pyykkikoriin ja auttaa myös niiden levityksessä. Kotityöt ovat siis tavallaan myös leikkimistä, mutta nekin alkavat välillä kyllästyttää touhutyttöämme.

 

Samaan aikaan on kuitenkin niin, että lapsi ei aina tarvitse ihmeellisiä uusia leluja tai tavaroita uutta virtaa löytääkseen, vaan joskus ihan yllättävänkin tavalliset jutut toimivat loistavasti. Esimerkiksi tänään väsynyt ja stressaantunut äiti ei muuta keksinyt kuin laittaa tytön hyppimään lattialistan yli. Ja siitähän tulikin varsinainen hittileikki! 

 

Äiti ja lapsi siis hyppivät vuoron perään huoneiden välissä olevan lattialistan yli. Muuta ei tarvittu; tätä leikkiä tyttö jaksoi ties kuinka kauan. Kieltämättä tässä yhdistyy monta tytön lempiasiaa, kuten hyppiminen ja laskeminen (N-Y-T-NYT tai 1-2-3-NYT ja sitten hypätään). 

 

Siitä siirryttiinkin luontevasti pituushyppyyn. Näin alkuvaiheessa mittasimme vain äidin hypyt. Ja siitä tuli taas mieleen, että tyttöhän tykkää ylipäänsä mittaamisesta – siinä toinen maailman yksinkertaisin leikki. 

 

Neiti ottikin mittanauhan ja mittaili seinät, pallon ja vauvan jalan muiden muassa (kaikki olivat mitaltaan 10 cm, näin ohimennen sanottuna). Mitan kanssa teluaminen välillä vähän hirvittää, kun reunat ovat niin terävät, mutta tyttö osaa yllättävän hyvin käsitellä vekotinta. Vieressä sietää kuitenkin olla mittaleikkiä leikittäessä.

 

Mitäköhän muita leikkejä sitä keksisi? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kuulostaa aivan siltä että kasvamassa on menevä nainen :) Ikään sopivia leikkejä ei enää muistu mieleen, mutta vastaavassa tilanteessa ja iässä esikoistytär sai sänkyineen ja muine tilpehööreineen vauvanuken, jota hoiteli ja peitteli samaan tahtiin kuin isompi äitikin. Ts. vauvanhoitoonkin osallistuminen jaettiin, molemmat vauvoistaan yhtä otettuina.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Joo, meillä myös nukkeleikit aloitettu. Isoukin tekemä nukensänky pitäisi vielä roudata tyttärelle leikkeihin...Mutta kuitenkin se oikea vauva kiinnostaa enemmän :)

Tämän blogin suosituimmat