Jenkan tahti

DIY: Helpot koristeet (talven) juhliin

 • 1/4. Virkatut tähdet ja sydämet oli helppo pujottaa helminauhaan.
  1/4. Virkatut tähdet ja sydämet oli helppo pujottaa helminauhaan.
 • 2/4.
  2/4.
 • 3/4. Koristeluidea toistui myös kutsukorteissa. Kuva tekovaiheesta, kortit vielä ilman tekstejä.
  3/4. Koristeluidea toistui myös kutsukorteissa. Kuva tekovaiheesta, kortit vielä ilman tekstejä.
 • 4/4.
  4/4.

Meillä vietettiin sunnuntaina kastejuhlaa vol 2. Tällä kertaa juhlimme kotona ja tuttuun tapaan pienellä “mummit ja kummit” -tyyppisellä porukalla.


Idea juhlapöydän ja kutsukorttien koristeluista putkahti päähäni oikeastaan olosuhteiden pakosta. Mielessäni oli samantyyppinen pöytäkoriste kuin esikoisen ristiäisissä, eli metallilankaan pujoteltuja erilaisia helmiä ja muita vastaavia koristeita. Nyt kävi kuitenkin niin, etten löytänyt sopivia tarvikkeita mistään lähiputiikeistamme. Tiimarit olivat ehtineet sulkea ovensa ja lähimmässä Sinooperissakin oli joku loppuunmyynti ja tavara siksi vähissä.


Niinpä keksin käyttää koristeissa virkattuja tähtiä, joita jo aiemmin tein ystävän lapsen lapasiin. Äitini pyöräytti sekaan myös muutaman virkatun sydämen. Lankoja varten minun ei tarvinnut lähteä mihinkään, sillä kotoa löytyi jo hyvä kokoelma juhlien teemavärin eli violetin värisiä lankoja. Virkatuista tähdistä ja sydämistä sekä erilaisista nauhoista syntyi siis kuopuksen kastejuhlan pöytäkoriste. Myös jokaisessa kutsukortissa oli mukana virkattu tähti tai sydän.

 

Virkatut koristeet sopivat mielestäni hyvin talvisiin juhliin. No, aika keväistä tässä on viime aikoina ollut, mutta meidän kuopus on kyllä oikea lumiprinsessa: hän syntyi sinä päivänä, kun ensilumi tänä talvena satoi, ja ristiäispäivänä iski sitten "takatalvi".


Yhteensä pöytäkoristeeseen ja kutsuihin tarvittiin arviolta 30 tähteä ja sydäntä. Määrä voi kuulostaa isolta, mutta yhden tähden / sydämen tekee todella nopeasti. Toki isompiin juhliin, kuten häihin, tällainen koristelu voi olla yhden ihmisen hommiksi liikaa.


Tässä vielä tähden ja sydämen teko-ohjeet.


kjs = ketjusilmukka

ks = kiinteä silmukka

 

Tee aloitussilmukka ja virkkaa kuusi ketjusilmukkaa. Sulje renkaaksi piilosilmukalla ja tee yksi ketjusilmukka. Virkkaa yksi tähden sakara jokaiseen aloitusrenkaan ketjusilmukkaan seuraavasti: kiinteä silmukka ketjusilmukkaan, 3 ketjusilmukkaa ja kiinteä silmukka samaan ketjusilmukkaan kuin ensimmäinen kiinteä silmukka. Tee vielä viisi ks–3 kjs–ks -yhdistelmää seuraaviin ketjusilmukoihin. Tee lopuksi piilosilmukka aluksi tekemääsi ketjusilmukkaan.

 


Pienen virkatun sydämen ohje täällä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat