Jenkan tahti

Tukkaheureka

  • Tukka lyheni ja kihartui. Kuva: Juha Tamminen.
    Tukka lyheni ja kihartui. Kuva: Juha Tamminen.

Pari vuotta tässä on hujahtanut kampaamoihin katsomatta, hiukset mammanutturalla. Sitten alkoi lopulta vain risoa liikaa, kun pitkäksi hurahtanut paksu tukka oli kuitenkin aina vain kiinni.


Astelin siis kampaamoon ja sinne jäi suurin osa suortuvista. Yllättävää kyllä, ei ole (vielä) edes haikea olo. Jonkinlaisen "heräämisenkin" koin siellä kampaamon tuolissa. Selitin kampaajalle, että harkitsen jonkinlaisen pehmennyksen ottamista, kun olisi niin kiva olla vähän kiharaa hiuksissa.


Kampaaja siihen totesi, että “No hei, katsopas tätä. Sullahan on kihara tukka.”


Oho. Heureka.


Ainahan tukkani on ollut taipuisa ja niskasta kiharakin, mutta nyt se jotenkin varmaan piristyi leikkauksesta ja meni entistä kikkurampaan. Ja nyt kun asiaa tarkemmin ajattelen, niin se pitkäkin tukka oli tavallista kiharampi – märkänä. Eivät varmaan vain pitkät suortuvat jaksaneet kihartua kuivuttuaan.


Kampaajan mukaan raskausaika saattaa kihartaa tai suoristaa hiuksia. Ehkäpä kaksi raskautta selittävät innostuneet kiehkurani.


Samalla sain konkreettisesti nähdä toisenkin raskauden aiheuttaman muutoksen. Kampaaja kysyi, onko raskaus saanut hiuksiani putoilemaan. Hiustenlähtöhän on tavallinen ilmiö raskausaikana tai synnytyksen jälkeen. Ja kyllä, molempien raskauksieni aikana hiuksia lähti jossain vaiheessa kovastikin.


“Ja sen kyllä huomaa”, sanoi kampaaja ja näytti peiliä. Toisella puolella niskaa ammotti aukko hiusten kohdalla. Uuden tukan olinkin huomannut kasvavan ahkerasti niskaan.


Hurjaa.


Nyt voin sanoa, että olo on kevyt. Ja hiustenpesusta tuli taas ihmeen helppoa, kuten yllättäen myös hiusten laittamisesta. Suihkautan vain “kiharasuihketta” kuivaan tai kosteaan tukkaan ja puristelen kiharoita. Tai föönaan pehkon suoraksi. Helppoa!


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat