Jenkan tahti

Unisex-vauvanpeitto

  • Oranssin, ruskean ja turkoosin värinen vauvanpeitto.
    Oranssin, ruskean ja turkoosin värinen vauvanpeitto.

Tämä ystävän vauvalle tekemäni peitto osoittaa, ettei vauvajuttujen aina tarvitse olla pastellinsävyisiä. Ystäväni itse toivoi ruskean, oranssin ja turkoosin väristä peittoa. Tämä sopii yhtä hyvin niin tytölle kuin pojallekin. Tykkäisin itsekin noista väreistä!

 

En ehtinyt alkaa opetella uusia tilkkumalleja, joten tein peiton vanhoista tutuista isoäidinneliöistä (niistä lisää täällä). Jokaisen neliön viimeistelin kerroksella kiinteitä silmukoita (kulmiin 2 kiinteää silmukkaa yhteen silmukkaan, 1 ketjusilmukka, 2 kiinteää silmukkaa seuraavaan silmukkaan). Palat yhdistin piilosilmukoilla (koen sen helpoimmaksi ja nopeimmaksi tavaksi). Palat voi yhdistää joko oikealta tai nurjalta puolelta, minä yhdistin tällä kertaa nurjalta puolelta.

 

Mielestäni peitto ei kaivannut mitään röyhelöreunusta voimakkaiden väriensä vuoksi. Niinpä tein vain peittoon lopuksi vielä reunukseksi kerroksen kiinteitä silmukoita.

 

Pidän aikamoisen saavutuksena sitä, että sain peiton ylipäänsä tehtyä näiden kahden vipeltäjän kanssa! Vielä on kesken päiväpeitto esikoiselle, valmistuukohan se ikinä….

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Reipas ja raikas on unisexi peitto ja asiasta viientheen, onkossulla jo kaks vauvaa, onnea ja mahtavaa. Ja kävin tykkäämässä naamakirjassa ja aloin seuraajaksi Pinterestissä seku vain. Niin minusta alle 3-vuotiaat on vauvoja, nykyhjään vaan niin aikasin pikkuruisia piethän niin isoina. Jossie itte niitä hoijjat vielä, niin onnea pikkusille, son parasta ikinä, että oma äiti hoitaa! Ja hojjathan sieko olet kotiäiti, hienoin nimitys ikinä, mitä voi olla äiteille.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Kiitoksia! Kyllä vain, kaksi vauvaa ja olen äitiyslomalla parhaillaan :)) Kiva kun seurailet somessa!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Yllättävän varinen mutta hauska. Ja kun sitä vauvanpeittoa ajattelee - on aikoinaan tullut esikoiselle kympin puikoilla vaaleanvihreä kudottua - niin eihän vauva vaunuissa sitä peittoa katsele, vaan taivasta, puita ynnä muuta mitä näkee, ellei kuomu ole edessä.

Eli vauvanvaunuihin kurkistelijoille totutusta poikkeavan värinen koristeellinen peitto, 10 pistettä ja papukaijamerkki :)

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Kiitos! Joo, vauvavaiheessa voi aivan hyvin valita värit äidin mieltymysten mukaan. Kuitenkin tulee se aika, jolloin lapsi itse haluaa vain juuri tietynvärisiä juttua...joten sen värisiä ehtii myöhemminkin :)

Tämän blogin suosituimmat