Jenkan tahti

Lapsen neliöpipo seeprakuviolla

  • Reilunkokoinen seeprapipo mahtuu toivon mukaan vielä pitkään.
    Reilunkokoinen seeprapipo mahtuu toivon mukaan vielä pitkään.
  • Lapsen neliöpipo seeprakuviolla

Hiljalleen alkaa olla aika valmistautua lämpimien pipojen kauteen. Tässä 2-vuotiaalle tyttärelleni neulomassa pipossa yhdistyy kaksi hauskaa asiaa: neliön muoto ja seeprakuvio. Neliöpipo on hurjan helppo tehdä ja näyttää kivalta.

 

Myös seeprakuvio on simppeli, kunhan vain tottuu pitelemään kahta lankaa kädessä yhtä aikaa. Minulle tämä on ensimmäinen kirjoneuletyö. Kiva projekti! Seuraavaksi haaveilen vähän isommasta seeprakuviosta, josta voisin neuloa pipon vaikka itselleni. Ja tämä seeprakuviohan muotoutuu tiikerin raidoiksi vaihtamalla valkoinen oranssiin!

 

Löysin seeprakuvion ohjeen Ravelry-nettipalvelusta, ihan ilmaiseksi. 

 

Kuvioneulonnassa kannattaa kiinnittää huomiota lankadominanssiin. En tiedä, kumpi lanka tässä kyseisessä kuviossa on ajateltu “dominoivaksi”, mutta minulla se oli valkoinen. Sijoita langat niin, että dominoiva lanka on oikealla ja toinen lanka vasemmalla. Vie langat käteesi niin, että dominoiva lanka kulkee etusormen ja keskisormen yli, mutta toinen lanka vain etusormen yli. Neuloessasi poimi dominoiva lanka aina toisen langan alta. Toisen langan voit poimia normaalisti. Tekniikka vaatii hieman totuttelua, mutta aika nopeasti se alkoi sujua.

 

Neliöpipo puolestaan syntyy niin, että pipoon normaalisti kuuluvat kavennukset yksinkertaisesti jätetään tekemättä. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että korkeutta tulee tarpeeksi! Kun pipo on halutun korkuinen (eli yhtä korkea kuin tavallinen pipo kavennuksineen olisi valmiina), työ päätellään ja pipo ommellaan tai virkataan umpeen nurjalta puolelta (tai miksei vaikka oikealta, miten nyt kukin haluaa). 

 

Loin tätä taaperokokoista pipoa varten 100 silmukkaa (käytin kymmenen silmukan seeprakuviota) Nalle-langalla. Näin pipo toivon mukaan mahtuu päähän vielä pitkään. Neuloin numeron 3 pyöröpuikoilla. Myös sukkapuikoilla onnistuu, mutta pyöröpuikot ovat mielestäni tässä helpommat. Tein lopuksi yhden kerroksen pelkällä valkoisella, sitten päättelin ja lopuksi virkkasin pipon umpeen piilosilmukoilla nurjalta puolelta.

 

Lisää pipo-ohjeita ja lapsen kaulurin ohje täällä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat