Jenkan tahti

Meidän tytön joulukalenteri

  • Simppeli valkoinen pussukka sopii hyvin värikkääseen joulukalenteriin.
    Simppeli valkoinen pussukka sopii hyvin värikkääseen joulukalenteriin.
  • Pussukka toisesta kulmasta. Toistaiseksi pyykkipoikakalenteri roikkuu keittiömme naulakossa.
    Pussukka toisesta kulmasta. Toistaiseksi pyykkipoikakalenteri roikkuu keittiömme naulakossa.
  • Voi virhe. Nyt puuttuu jotain.
    Voi virhe. Nyt puuttuu jotain.

 

Ostin joskus aikoja sitten Tiimarista (RIP) pyykkipoikajoulukalenterihässäkän. Arvelin, että sille tulisi joku päivä käyttöä. Ja nyt se päivä on tullut.

 

Ajattelin virkata pieniä pussukoita, joita kiinnitetään joulukalenterin pyykkipoikiin. Pussukka siis toimii kalenterin “luukkuna”. Toki pussukat voisi myös ostaa, mutta toisaalta tuollainen pussukka syntyy tosi nopeasti virkaten. Aika teki kuitenkin tälle äidille tepposet, joten virkkasin vain yhden pussukan, jota aion siirrellä pyykkipojasta toiseen joulukuun edetessä. Pussukan sijasta voisi muuten vaikka käyttää pieniä villasukkia.

 

Pyykkipoikakalenteri olisi myös aika helppo tuunata alusta asti itse, kun vain ostaisi puisia pyykkipoikia ja rustailisi niihin päivämäärät. Jos siis olisi sellainen superäitifiilis.

 

Itse tekemällä pussukoista saa värikkäitä ja persoonallisia. Jos oikein haluaisi nähdä vaivaa, voisi virkata myös numeroita ja kiinnittää ne pussukoihin, jolloin “luukuissa” olisi myös numerot. Tuossa hankkimassani pyykkipoikahässäkässä kuitenkin numerot ovat jo valmiina.

 

Superäitifiilistä hälventää entisestään juuri tekemäni havainto: joulukalenteristamme puuttuu kokonaan päivä 6. Enpä olisi osannut kuvitellakaan, että tällainen ongelma voi tulla vastaan. Pyykkipoikakalenteri on tosiaan ostettu jo aikoja sitten ja vielä konkurssiin menneestä firmasta, joten se siitä sitten. Pitää tuunata kuutospäivä siihen itse. Vielä tänä vuonna en aio asiasta stressata; avataan vaikka viidennen päivän pussukka kahteen kertaan.

 

Ja mitä joulukalenteriin sitten laitetaan? Olen hankkinut sitä varten paitsi karkkia myös kaikenlaista pientä, toivon mukaan tarpeellista tavaraa: esimerkiksi hiuspinnejä ja heijastimen. Olisi kiva, että kaikissa luukuissa olisi mielummin joku esine kuin karkkia, mutta toisaalta tavaraakin on meillä jo ihan hirveästi. Yritin siis hankkia tavaroita, joille on käyttöä. Ehkä jollekin päivälle pussukasta voi paljastua lupaus mukavasta tekemisestä.

 

On vielä myös vähän epäselvää, mihin kalenteri kodissamme asettuu. Toistaiseksi se roikkuu vähän hassunnäköisenä keittiön naulakossa.

 

Tällainen pussukka on muuten tosi monikäyttöinen. Siinä voi säilyttää pikkutavaroita tai isommassa pussukassa vaikka sukkia. Katso ison sukkapussin ohje tästä, samalla ohjeella yksinkertaisesta langasta tekee tällaisen pienemmänkin pussukan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

minnam ahonen

Ei ole tarkoitus lisätä stressiä. :) Mutta sisäinen puuhanaiseni innostui tästä googlaamaan DIY-joulukalentereita/eng/suo/sve. DIY=do it yourself

Vain mielikuvitus tuntuu olevan rajana. Hauskoja askarteluideoita muuhunkin käyttöön.

http://bit.ly/1yaEZnT
http://bit.ly/1za8t3z
http://bit.ly/1yaEutW

Löysin diy-pohjalta myös "kelpo joulukuusen" (useita tästä prototyypistä), joka on periaatteessa aika helppo toteuttaa, vaikka ledienkin kanssa.

Eipä silti, voi olla että metsään joutuu menemään, ja sahan kanssa. Naula ja vasara -vaihe pitäisi kyllä jotenkin kekseliäästi ohittaa :)

http://dosfamily.com/wp-content/uploads/2012/11/xm...
tai
https://barnsaksbloggen.files.wordpress.com/2014/0...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Joskus tein lapsilleni seinävaatteen, jossa oli 24 pussukkaa. Koneella ompelin ja joka vuosi pussi täytettiin uudelleen. Joulukalenteri on mainio tapa saada pimeään aikaan lapset aamusta hereille. Siinä se oli ylivoimainen. Oli jotain mitä odottaa jännityksellä. Ajattelin tuota aikaa, kun vierailin lastenlasten luona. Heillä oli valmiit legokalenterit. Näin on nyt.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Meidän esikoinen kyllä innoissaan odottaa, mitä pussukasta aamulla löytyy, mutta ihme kyllä asia ei ole heti ensimmäisenä herätessä mielessä. Hän hyvin jaksaa katsella lastenohjelmia, syödä aamupalan ja sitten vasta avata pussukan. Luulin, että pussukka pitäisi päästä tutkimaan aina heti ensimmäiseksi :)

Meillä oli joulukuun ekan päivän pussissa ilmapallo, toisena päivänä suklaakarkki ja kolmantena päivänä välipalakeksi. Hyvin ovat kelvanneet tähän mennessä.

Tämän blogin suosituimmat