Jenkan tahti

Lasten kauneimmat joululaulut

  • Joululauluvihkosessa osa lauluista on erikseen merkitty lasten joululauluiksi.
    Joululauluvihkosessa osa lauluista on erikseen merkitty lasten joululauluiksi.
  • Lapsia varten tilaisuuteen oli tuotu nukkeja ja lahjapaketteja, joita availtiin ennen lauluja.
    Lapsia varten tilaisuuteen oli tuotu nukkeja ja lahjapaketteja, joita availtiin ennen lauluja.

Aika mahtava juttu, että Kauneimmat joululaulut -tapahtumia järjestetään myös varta vasten lapsille. En tiedä, miten kauan erillisiä Lasten kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia on järjestetty, mutta käsittääkseni muutaman vuoden ajan ainakin. Tänään kävimme meidän seurakunnan lapsille tarkoitetussa tilaisuudessa. Tänä vuonna joululauluvihkosessa oli erikseen merkitty “lasten joululaulut”; ainakaan muistaakseni näin ei ole aiemmin tehty. 

Ilmoille kajahtivat muun muassa Joulupuu on rakennettu ja Joulukirkkoon. Myös muutama yhteisleikki leikittiin seurakunnan muskarin pitäjän johdolla. Mukavaa tänä vuonna oli myös se, että laulujen ympärille oli rakennettu tarina: ennen jokaista laulua avattiin lahjapaketti, jonka sisältö paljasti, mikä laulu seuraavaksi lauletaan. 

Näillä tilaisuuksilla on ihmeellinen liikutusvaikutus. Vaikka lasten tilaisuudessa ne kaikkein surullisimmat ja itselleni koskettavimmat joululaulut – kuten Sylvian joululaulu ja Varpunen jouluaamuna – jäivät laulamatta, itku meinasi tulla silti. Esimerkiksi silloin, kun kaikki nousivat seisomaan Enkeli taivaan -virren viimeistä säkeistöä varten.

Ja tulipahan taas todistettua, että kauneimmat joululaulut tosiaan kokoavat ihmisiä yhteen: tämän päivän tilaisuudessa oli mukana monen monta tuttua leikkikaveria niin omasta pihasta kuin läheisestä avoimesta päiväkodistakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän AnttiKupiainen kuva
Antti Kupiainen

Oih, sä puhut niin mun suulla ja sen varmaan huomasitkin, kun kommentoit samanaiheista bloggaustani. Kiva, kun kansa on pappi-sedän kanssa samaa mieltä. Hyvää joulunaikaa!

Tämän blogin suosituimmat