Jenkan tahti

Vinkki pakkassään kauppareissulle

Pakkanen paukkui meilläpäin tässä eräänä päivänä. Kävimme lasten kanssa kävellen lähikaupassa ja päähänpiston seurauksena nappasin mukaan basilikaa pestoa varten. En edes ehtinyt pohtia, miten saan basilikan hengissä kotiin asti, sillä paikalla sattui olemaan kaupan työntekijä, joka ystävällisesti ojensi minulle pari paperipussia.

- Tuo basilika paleltuu tuolla ulkona. Ota tästä tällainen pussi, kaupan työntekijä sanoi.

Hän totesi, että basilikan tietää paleltuneen, jos se kotona yhtäkkiä rupsahtaa ja menee ihan ruskeaksi. Kaupan täti sanoi huomanneensa, että paperipussi estää paleltumista. Laitoimme vielä pari pussia päällekäin, kun pakkasta oli ulkona yli kymmenen astetta.

Hyvä vinkki siis, ja loistavaa palvelua – työntekijä oli nimittäin juuri tuomassa paperipusseja asiakkaiden käyttöön. Tuli mieleeni, että jos kaupassa ei ole tätä tarkoitusta varten pusseja tarjolla, varmaan voisi käyttää vaikkapa paistopisteen pusseja. Toinen vaihtoehto on laittaa kurkku ja basilika pakasteille tarkoitettuun pussiin, muttei tietenkään yhtä aikaa pakasteiden kanssa. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Päteekös tuo temppu S-ryhmässä vai Lidlissä? Kun yksi alentaa hintaa suuremmalla metelillä kuin toinen. Vai onko plussapiste-kauppa sittenkin se kaikkein ovelin? Ehe ehe.

Kylmälaukku on heavy user -asiakkaan vakiovaruste. Kesällä siinä kuljetetaan jätskit ja pakastevihannekset, talvella salaatti, omenat ja tomaatit.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Minä aina unohdan kotiin sen pakastekassin...siltä varalta hyvä tietää tämä paperipussihomma.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No jos on kauppakassi - enkä nyt tarkoita nelipyöräistä - niin sen sisään voi ostokset purettuaan laittaa kylmäkassin takaisin :)

Muovikasseja kun tulee yleensä muualtakin kuin ruokakaupasta niin käytän kankaista kassia siksikin ettei niitä pursu keittiön kaapista, roskua varten on rulla jätepussejakin.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #3

Niinhän sitä voisi...Jostain syystä ei sitä kuitenkaan koskaan ole just sillon mukana, kun tulee ostettua joko pakasteita tai sitten paleltuvia....

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #4

Hyvä aihe tämäkin silti on, kaikille ei varmaan ole juolahtanut mieleen että pakastekasseja tai -laukkuja voi käyttää kesät talvet. Auton peräluukussa on styroxlaatikko, kesäisin pakasteita varten ja talvella siltä varalta että viipyy ruokaostosten jälkeen jossain.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #5

Kokeilin, josko yrttiruukku olisi mahtunut sellaiseen styroksiseen tuttipullotelineeseen, joka on tarkoitettu maidon lämpimänä pitämiseen talviulkoilun aikana. (Oli tosi hyvä viime talvena, mutta tänä talvena sille ei ole enää tarvetta.) Harmi vaan, ei mahtunut, se olisi ollut kätevä kauppareissuilla vaunujen kanssa :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

Siihen aikaan kun isä lampun osti lastenvaunut taisivat olla vähän erilaisia, mutta ei kai niitä ole vieläkään kauppamatkoja silmällä pitäen suunniteltu, onko jo edes kassikoukkua? :)

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #7

On koukkuja saatavilla ainakin lisävarusteina. Meilläkin on sellainen edullinen kiinnitettävä koukku. Mutta mielummin laitan kauppakassin vaunujen alakoriin (joka meillä on tilava), koska painava aisassa roikkuva kauppakassi saa aika helposti vaunut keikkamaan, ja lisäksi se on vähän tiellä jos esikoinen istuu sisaristuimessa...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #9

No ei silloin mitään vaunujen alakoria ollut, tuli kyllä kirjoitettuani mieleen että kaiketi nykyään on, ei vaan ole tullut katsasteltua. Eikä valitettavasti sisaristuintakaan, jotta siinä sitä mentiin talvella eteenpäin kuin mummo lumessa vauva vaunuissa ja esikoinen taapertaen vieressä. Sen verran olen katsellut että vaunujen pyörät ovat nykyään lumeen sopivampaa luokkaa, thank God :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niksi-Pirkka kehottaisi varmaan laittamaan sen basilikan sukkahousujen sisään.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos sukkikset ovat jo täynnä tavaraa, siis tietyllä tavalla varatut... ääh, miten vaikeaa on kirjoittaa aiheesta tyylikkäästi! Joka tapauksessa: marketista saa paperipussin halvemmalla kuin sukkahousut, jopa näiden kuuluisien hinnanalennusten jälkeen.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #11

Paperipussista on justiinsa se etu, että niitä yleensä on siellä kaupan paistopisteellä tarjolla. Eli jos tulee päähänpisto-ostos eikä ole sitä pakastekassia, niin noita voi käyttää ihan ilmaiseksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Varmasti pysyy lämpimänä, jos vain housut on jalassa.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #12

Hehe, siinä tuli sama ajatus kahteen kertaan. Great minds think alike?

Tämän blogin suosituimmat