Jenkan tahti

Yllättävä keksintö – Meidän lasten lempiamme

  • Pyykkikori / amme.
    Pyykkikori / amme.
  • Kuin pesuvati, mutta isompi, ja korkeat laidat.
    Kuin pesuvati, mutta isompi, ja korkeat laidat.

Meillä on kotona sen verran ahdas suihkukaappi, että vauvan kylvettäminen on ollut siinä hankalaa. Muutoinkin kylpyhuone on niin pieni, että amme ei ole oikein sinne mahtunut mukavasti ilman, että kaikki on ollut kylvyn jälkeen märkää. Vastasyntynyttä voi kylvettää vaikka lavuaarissa, mutta heti kun vauva vähän kasvaa, hankalaksi on mennyt. 

Ongelman ratkaisseesta loistoideasta on kiittäminen äitiäni. Hän keksi kerran esikoisen lapsenvahtina ollessaan, että umpinaista pyykkikoria voisi käyttää ammeena. Siitä lähtien esikoinen onkin pulikoinut pyykkikorissa, ja nyt siellä kylpee kuopus.

Pyykkikori on malliltaan ikään kuin pesuvati, mutta vain isompi. Moni vauvahan viihtyy hyvin pesuvadissa heti, kun istumaan oppii. Pyykkikori on vielä parempi, sillä se on isompi ja laidat ovat korkeat. Näin esimerkiksi meidän kuopus, joka kiipeää äkkiä ulos pesuvadista, pysyy paikallaan pyykkikorissa. Hän voi seistä pitäen kiinni reunasta tai istua siellä, ja hyvin mahtuu. Kun kori on täynnä vettä, se pysyy tukevasti paikallaan. Siitä huolimatta tietysti kylpemistä vahditaan vieressä.

Ja kun pyykkikori ei toimi ammeena, se tietysti toimii pyykkikorina. Kätevää säilytysnäkökulmastakin.

Pyykkikoria voi toki käyttää vasta sitten, kun vauva osaa istua. Siitä eteenpäin käyttöaika on kuitenkin aika pitkä. Meidän esikoinenkin (kohta 3 vuotta) mielellään vielä kylpee pyykkikorissa, mutta jos tytöt kylpevät yhtä aikaa (lähinnä taloyhtiön saunatiloissa), esikoinen on ammeessa ja kuopus pyykkikorissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Minä niin arvostan jokaista käytännönnöllistä keksintöä, hienoa!

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Sama täällä. Mummit ovat fiksuja :)

Tämän blogin suosituimmat