Jenkan tahti

Näin estät lintuja kakkimasta autollesi

  • Käärme säikäyttää linnut, myös auton läheltä.
    Käärme säikäyttää linnut, myös auton läheltä.
  • Käärme tositoimissa.
    Käärme tositoimissa.

Tässäpä helppo keino ehkäistä linnunkakkojen lätsähtämistä (vastapestylle) autolle. Asia on tietysti mittaluokaltaan aika pieni, mutta varsinkin tuulilasissa linnunläjät usein häiritsevät ja ovat välillä ihmeen sitkeitä, vaikka niitä yrittäisi putsata.

Kiitos tästä keksinnöstä kuuluu miehelleni. Kikka on varmasti tuttu monille mökkiläisille, jotka asettavat lelukäärmeen pitämään laituria puhtaana. Sama homma toimii myös autossa: lelukäärme säikäyttää linnut hieman kauemmaksi ja auto säästyy puhtaampana.

Olemme nyt jonkin aikaa pitäneet lelukäärmettä auton tuulilasin sisäpuolella, ja kyllä, tuulilasi on säilynyt kakattomana. Omakotitalossa asuva voi laittaa käärmeen auton katollekin, se lienee vielä varmempi konsti. Kunhan sitten muistaa ottaa sen pois ennen liikkeelle lähtöään.

Pomminvarma ei tämäkään keino luultavasti ole. Ennen käärmettä automme tuulilasi oli kuitenkin tämän tästä linnunkakan tahrima, mutta nyt en edes muista, milloin viimeksi olisi näin ollut. Siispä suosittelen kokeilemaan!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tyttäreni kissa toi kyytä kotiin. Oli purrut keskeltä ja kuollut, mutta sehän sopisi myös käyttöön. Tosin melko epämiellyttävä olento. Jopa noita lelukäärmeitä inhoan.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

No hyi, mielummin se lelukäärme :D

En erityisemmin itsekään pidä edes lelukäärmeistä...Se on joku luontainen juttu varmaan vähän hätkähtää käärmettä. Pärnussa olisin saanut pitää kuningasboaa käsissäni, mutta en vain kyennyt siihen. Vähän sitä silitin kyllä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Minäkin olen yrittänyt siedättää iseäni tuollaista isoa käärmettä silittelemällä. Oli naisen sylissä. Lapsenlapsellani on afrikkalainen talokäärme, sitäkin olen sormellani kokeillut. Luulen, että lapsena peloteltiin puhumalla käärmeistä kaikenlaista ja siitähän se pelko tarttuu lapseen. Ehkä on myös itsesuojeluvaistoakin mukana.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Toinen, mitä olen itse kokeillut, on jättää auto pesemättä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Jenni,

toiminee myös naakkojen, valkoposkihanhien ja merimetsojen ekologisesta siirrosta/hätyyttelystä naapurin 'ihailtaviksi'?...

Tämän blogin suosituimmat