Jenkan tahti

Virkattu tonttulakki lapselle

  • Virkattu tonttulakki.
    Virkattu tonttulakki.
  • Tähtikoriste.
    Tähtikoriste.
  • Tonttulakki nuken päässä.
    Tonttulakki nuken päässä.

Kävimme lapsen kanssa katsomassa tänä syksynä Onnelin ja Annelin talvi -elokuvan, ja ihastelin elokuvassa esillä olevia neuleita. Esimerkiksi päähenkilöiden tonttulakit olivat virkattuja.

 

Uusimmassa Suuri Käsityö -lehdessä olikin ohje elokuvassa näkyville virkatuille tonttulakeille. Käytin eri lankaa kuin ohjeessa, joten sovelsin ohjetta tarpeideni mukaan. 

 

Virkkasin lakin kaksinkertaisesta alpakkalangasta (toinen kerä punaista, toinen tummanpunaisen sävyä) numeron 4 virkkuukoukulla. 

 

Tonttulakki tehdään virkkaamalla ketjusilmukoista rengas, johon virkataan puolipylväitä. Tässä lakissa taisi olla 60 ketjusilmukkaa, ja se sopii 1,5–3,5-vuotiaan päähän. Kun työn korkeus on noin 10–15 cm (lapsen pään koosta riippuen), kavennukset tehdään tasaisesti joka 3. kerros vähentämällä esimerkiksi 6 silmukkaa kerrokselta. Kavennus tehdääb neulomalla kaksi puolipylvästä yhteen. Loppuvaiheessa kavennetaan joka 2. kerroksella ja ihan lopussa kavennetaan koko kerroksen ajan.

 

Koristelin tonttulakin kulkusella sekä virkatuilla tähdillä, joiden ohje täällä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Jopas on jouluisia kuvia. Ei sinua suotta äänestetty kaikkien aikojen ensimmäiseksi Blogistanin joulumuoriksi:)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Taatusti mieluinen:) Laittaisitko päänympäryksen (suunnilleen) + pituuden, eiköhän niillä onnistuisi punaisista langoista ilman ohjetta, jos vaikka virkkaisi TV:tä katsellessa johonkin hyväntekeväisyysmyymälään - ennemmin tai myöhemmin.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Päänympärys taisi olla jotain noin 50 cm. Pituutta en ehtinyt mitata, lakki meni lahjaksi toisaalle. Mutta päänympäryshän riippuu käyttäjän päästä, ja kannattaa tehdä sen mukaan....ketjusilmukoita vaan niin pitkään että tulee haluttu senttimäärä :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

LOL. Eiköhän se siitä kun kuvissa näkyy malli.

Tämän blogin suosituimmat