Jenkan tahti

Sateenkaaripeitto vauvalle

 • Kuva 1/4. Sateenkaaripeitto vauvalle.
  Kuva 1/4. Sateenkaaripeitto vauvalle.
 • Kuva 2/4. Peittoon on neulottu neliökuvioita, jotka syntyvät oikein ja nurin neulotuilla silmukoilla.
  Kuva 2/4. Peittoon on neulottu neliökuvioita, jotka syntyvät oikein ja nurin neulotuilla silmukoilla.
 • Kuva 3/4. Värin vaihtuessa jatketaan neliökuviota, mutta neulotaan joka toinen neliö uudella värillä.
  Kuva 3/4. Värin vaihtuessa jatketaan neliökuviota, mutta neulotaan joka toinen neliö uudella värillä.
 • Kuva 4/4. Peiton takapuoli on päällystetty fleece-kankaalla ja reunukset virkattu kiinteillä silmukoilla.
  Kuva 4/4. Peiton takapuoli on päällystetty fleece-kankaalla ja reunukset virkattu kiinteillä silmukoilla.

Sukuun on syntymässä uusi, toivottu jäsen, joten ajattelin tehdä hänelle aivan erityisen peiton lämmittämään talven ajaksi.

 

Mallin keksin omasta päästäni ja olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Novitan Wool-lankaa oli kaapissa sateenkaaren väreissä omille lapsilleni tekemieni peittojen jäljiltä, joten ajattelin, että miksipä en käyttäisi kaikkia saatavilla olevia värejä. Oranssi lanka on Novitan Florica-lankaa ja fuksianvärinen Novitan Nallea, muut ovat Woolia.

 

Peitto on suunnilleen samankokoinen kuin kuopukseni vauvanpeitto, eli noin 58X63 cm. Neuloin kahden pitkän pyöröpuikon avulla neliökuviota, eli neljä silmukkaa oikein ja neljä nurin neljän kerroksen ajan, ja sitten toisinpäin eli neljä nurin, neljä oikein neljän kerroksen ajan.

 

Yhdellä värillä neuloin aina kaksi tällaista neliökerrosta. Sitten otin mukaan toisenvärisen langan ja neuloin ikään kuin kirjoneuletta: joka toinen neliö ensimmäisellä langalla, joka toinen neliö uudella värillä (eli 4 silmukkaa toisella ja 4 toisella värillä, neliökuviota jatkaen). Sen jälkeen taas kaksi yksiväristä neliökerrosta sillä viimeksi mukaan otetulla värillä, ja niin edelleen.

 

Reunuksiin virkkasin ihan tavallisia kiinteitä silmukoita muutaman kerroksen. Mielestäni värikäs peitto ei kaivannut pitsi- tai muutakaan näyttävää reunusta.

 

Värivaihteluiden vuoksi peiton takapuolelle tuli paljon “lankasäikeitä”, joten koin parhaaksi päällystää takapuolen valkoisella fleece-kankaalla. Kangas antaa peitolle muutenkin jämäkkyyttä. Kankaan ompelin kiinni samalla valkoisella langalla, jolla virkkasin reunuksen.

 

Ennen kankaan kiinnittämistä peitto kannattaa kostuttaa ja muotoilla tasaiseksi neliöksi. Tästä peitosta tuli hieman hassunmuotoinen, kun käsialani vähän napakoitui loppua kohden, mutta kostuttaminen auttoi kummasti.

 

Loppujen lopuksi siis hyvin helppotekoinen mutta mielestäni ilahduttavan värikäs vauvanpeitto. Tuleva äitikin tuntui olevan tyytyväinen.

 

Lisää vauvanpeittoja täällä!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sateenkaari, revontuli tai ruska kaikki nimet rakkaalle peitolle käy. Hieno peitto ja onnea uudelle elämälle.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Hieno ja mukavan värikäs.

Jenni on muuten neulonut minulle pari vuotta sitten lahjaksi torkkupeiton. On kyllä hyvä, joskaan ei ihan noin värikäs, ja käyttöä on ollut.

Uskoisin sen tulleen myös aika paljon edullisemmaksi kuin eduskunnan kohutut torkkupeitot :) (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010110912662631_u...)

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Jaa-a, langathan eivät mitenkään halpoja ole, ja jos työlle laskee hintaa, niin luulen, että "aika paljon edullisemmaksi" ei ihan ehkä pidä paikkaansa.

Hienoa, että on kavereita, joilta saa noin ainutlaatuisia lahjoja, siis itse tehtyjä, se alkaa olla harvinaista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Käsityöstä ei ole aikoihin saanut hintaa muualla kuin esim. kotiteollisuusliikkeissä, myyjäisetkin voisi sen suhteen rinnastaa "hyväntekeväisyysmyyjäisiin".

Kaunis ja persoonallinen käsityö Jenniltä jälleen kerran.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Hieno vauvanpeitto ja sitte saahappa lahjaksi itte tehty torkkupeitto, semmonen on kivvaa ja semmosta oikeaa hommaa. Harvinaista siis ja hyväkö kerrotta, niin muukki rohkastuu. Mie rakastan just kans tuommosia itte kutomisia ja lahjottamisia!

http://hilkkalaronia.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kultt...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mikään ei ole ilmaista ei edes ystävyys;))

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Olisit voinut laittaa vielä paremmaksi hankkimalla joltakin lampurilta luonnonväreillä värjätyt villalangat (luomua), täydellinwn ekoteko. Peitto ainutlaatuinen ja hakkaa kaikki Räpsy-Frosty-starwars-rillumareit 100-0.

ps Saattaa tuo lampurigate olla ehkä vähän työläs , mutta teoriassa....

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kaunis peitto pienelle. Käsityöt kunniaan. Olen neulonut sukkia pitkin pimeitä iltoja. Anopiltani jäi suuri määrä lankoja, Ei ehtinyt kutoa kaikkia. Voimat loppuivat ja aika näissä maisemissa, joten jatkan käsitöiden tekemistä. Sukkia tarvitaan aina ja lankojen sommittelu monen kauniiksi tuotoksiksi on hauskaa. Sen Jennin peittokin osoittaa.

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Tämän blogin suosituimmat