Jenkan tahti

Helppo neuleohje: Terapiapaita vauvalle

  • Kuva 1/2. Vauvan Terapiapaita.
    Kuva 1/2. Vauvan Terapiapaita.
  • Kuva 2/2. Perheen naisten paidat.
    Kuva 2/2. Perheen naisten paidat.

Nyt on urakka valmis: kaikki perheen naiset ovat saaneet lämpöisestä ja pehmeästä alpakkavillasta paidat itselleen. 

 

Julkaisen tässä vielä vauvan paidan ohjeen. Ohje on omani; lasten kokojen ohjeeseen pääset tästä! Ideana on siis se, että paita neulotaan kaulalta alaspäin. Hihat neulotaan viimeiseksi suljettuna neuleena suoraan kainalosta alaspäin. Kappaleiden yhdistäminen jää siis pois ja muutenkin neuleesta tulee käytännössä saumaton. Paidan nimi tulee meditatiivisesta oikeiden silmukoiden neulomisesta.

 

Tämä vauvan paita sopii jo nyt meidän perheen pienimmälle, joka käyttää vaatekokoa 68. Veikkaan kuitenkin, että tämä paita menee aika pitkään, ehkä koko talven. Myös pienempi paita on helppo tehdä lyhentämällä helmaa ja hihoja.

 

Terapiapaita vauvalle

 

Paidan koko on noin 68/74 cm.

Tarvikkeet: 100 g Drops Alpaca Mix -lankaa. Nro 3:n sukkapuikot sekä 40 cm:n pyöröpuikko.

 

Tee näin:

Luo sukkapuikoille 68 s . Neulo 3 cm joustinneuletta suljettuna neuleena. Vaihda lyhyeen pyöröpuikkoon, aloita suljettu sileä neule ja lisää samalla 34 s neulomalla koko krs:n ajan 2 o, lisäys.

Kun työn korkeus on 5 cm, lisää 34 s neulomalla koko krs:n ajan 3 o, lisäys = 136 s.

Neulo kunnes työn korkeus on 10 cm.

Siirrä krs:n ensimmäiset 26 s apulangalle. Jätä väliin 42 s ja siirrä taas seuraavat 26 s apulangalle. Seuraavalla krs:lla luo 10 s (apulangalle siirrettyjen tilalle), neulo 42 s, luo taas 10 s ja neulo 42 s. = 104 s.

Neulo sileää, kunnes työn korkeus on noin 26 cm. Neulo 3 cm joustinneuletta. Päättele löyhästi.

Hihat: poimi sukkapuikolle kainalon alta yht. 16 s (luodut 10 s + 3 s kummastakin reunasta reikien välttämiseksi). Siirrä myös apulangalla olevat silmukat sukkapuikoille. Krs:n aloituskohta on kainalon alla. Siirrä silmukat niin, että 1. ja 2. puikolla on 11 ja muilla 10 s. Neulo sileää ja neulo 1. ja 2. puikoilla ensimmäisellä kerroksella 2 o yht. Sinulla on yht 40 s eli 10 s jokaisella puikolla. 

Neulo sileää, kunnes hihan pituus on n. 25 cm. Neulo 3 cm joustinneuletta. Päättele löyhästi. Tee toinen hiha samoin.

 

Lisäohjeet ja vinkit:

Silmukan lisääminen: nosta kahden silmukan välissä oleva lanka puikolle ja neulo se kiertäen oikein eli silmukan takareunasta.

Silmukoiden siirtäminen apulangalle: ota pätkä eriväristä lankaa ja pujota se parsinneulaan. Vie parsinneula puikolla olevien silmukoiden läpi ja sido apulangan päät solmuun, jotteivät silmukat putoa. Tämän jälkeen voit pudottaa apulangalla olevat silmukat puikolta.

Uusien silmukoiden luominen kesken työn: Silmukoita luodaan viemällä oikean käden puikko (jos olet oikeakätinen) vasemmassa kädessä olevan langan muodostamasta “silmukasta” läpi. Pidä lankaa vasemman käden etusormen ympärillä niin, että se kulkee etu- ja keskisormen välistä. Vie puikko etu- ja keskisormen välistä kulkevan langan alta. Näin puikolle muodostuu lenkki. Tässä vielä ohjevideo aiheesta.

Silmukoiden poimiminen kainalon alta: Silmukat kannattaa poimia luotuja silmukoita alempaa, jos haluaa mahdollisimman saumattoman viimeistelyn. Näin “sauma” jää työn nurjalle puolelle.

 

Lue myös:

Terapiapaita

Helppo neuleohje: Terapiapaita lapselle

Tilkkutakki

Helppo neuleohje: Pipo ja kauluri lapselle

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos Jenni, laitetaan muistiin.

Tämän blogin suosituimmat