Jenkan tahti

Helppo neuleohje: Nurinperinkauluri lapselle ja aikuiselle

  • Lapsen vihreä ja aikuisen tummanpunainen nurinperinkauluri. Sitä voi käyttää kummin päin vain - ja sen voi myös neuloa kummin päin haluaa.
    Lapsen vihreä ja aikuisen tummanpunainen nurinperinkauluri. Sitä voi käyttää kummin päin vain - ja sen voi myös neuloa kummin päin haluaa.

Taas on aika kaivaa kaapista villapipot, lapaset ja kaulurit - tai neuloa kokonaan uudet.

Kauluri on kätevä lämmike varsinkin lapsille, mutta myös ulkona viihtyville aikuisille. Minä käytin tähän Terapiapaidoista yli jääneitä lankoja: ohutta, pehmeää ja lämmintä alpakanvillaa.

Idea ei ole uusi; joustinneulekaulurin ohjeita on varmasti monia. Ajattelin kuitenkin jakaa tämän oman ohjeeni, kun aivan samanlaista ei ole tullut vastaan. 

Nurinperinkaulurin voi pukea päälle miten päin tahansa - se on aina oikeinpäin. Eikä siinä kaikki: sen voi myös neuloa kummin päin vain, joko oikeita tai nurjia silmukoita lisäten. Kaulaosasta voi tehdä niin korkean kuin haluaa; jos haluat kääntää reunan kaksinkerroin, neulo siitä ohjetta korkeampi. Jos haluat löysemmän aikuisen kaulurin, aloita 90 silmukalla (7 n, 2 o). Huomioi nämä kuitenkin langankulutuksessa. Tuo 80 silmukan kauluri kyllä mahtuu myös miehelle, testattu on.

Kauluri on helppo ja nopea neuleprojekti - sopii myös vaikka joululahjaksi!

 

Nurinperinkauluri

 

Lasten koko (3-5 vuotta) / aikuisten koko. Tarvitset lyhyen ja pitkän pyöröpuikon nro 3 sekä 50 g Dropsin Alpaca-lankaa.

 

Luo löyhästi lyhyelle pyöröpuikolle 70 / 80 silmukkaa. Neulo joustinneuletta 5 / 6 n, 2 o kunnes työn korkeus on noin 8 / 10 cm. Aloita sen jälkeen lisäykset. Joka kerroksella työhön tulee 10 s lisää, 1 s lisää jokaiselle oikein neulotulle osuudelle. Ensimmäisellä lisäyskerroksella neulo *5 / 6 n, 1 o, lisäys, 1 o* koko kerroksen ajan. Lisää silmukka nostamalla kahden oikean silmukan välinen lanka puikolle ja neulomalla se kiertäen oikein (jotta työhön ei muodostu reikiä).

Neulo seuraavat kaksi kerrosta ilman lisäyksiä, eli 5 / 6 n, 3 o koko kerroksen ajan. Työssä on 80 / 90 s.

Tee sitten jälleen lisäyskerros neulomalla koko kerroksen ajan *5 / 6 n, 1 o, lisäys, 2 o*. Työssä on 90 / 100 s. Neulo 2 krs ilman lisäyksiä 5 / 6 n, 4 o.

Jatka lisäyksiä joka 3. kerros samalla tavalla eli lisäämällä 1 oikea silmukka aina ensimmäisen oikean silmukan jälkeen 10 kertaa kerroksen ajan. Vaihda halutessasi pidempään puikkoon silmukkamäärän kasvaessa.

Jatka näin, kunnes työssä on 160 / 220 silmukkaa. Neulo lopuksi 1 krs oikein ja 1 krs nurin. Päättele mahdollisimman huomaamattomasti.

 

Lue myös: Helppo neuleohje: Pipo ja kauluri lapselle

Lisää neuleohjeitani täällä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kiitos Jenni, ohje tulee käyttöön kun on suunnilleen vastaavaa alpakkalankaakin, vilkaisin että se Dropsin on 23 s x 30 krs.

Tämän blogin suosituimmat