Jenkan tahti

Aikamoinen veto Microsoftilta

  • Xbox Music -näkymä.
    Xbox Music -näkymä.

Tutustumme parhaillaan kotona Microsoftin Xbox Music -palveluun ilmaisen 30 päivän kokeilujakson ajan. Musiikkipalvelu maksaa satasen vuodelta ja tuolla rahalla saa rajoittamattomasti musiikkia eri laitteisiin (Xbox sekä Windows 8 -puhelimet, -tabetit ja -tietokoneet). Selvästikin kyseessä on kilpailija Applen iTunesille ja Spotifylle. Tarkempaa lisätietoa ja analyysia täältä.

 

Veto on kiinnostava myös Nokian kannalta. Nokiahan on aiemmin tarjonnut rajoittamatonta musiikkipalvelua ja muita virityksiäkin on ollut. Saa nähdä, miten kauan tämä Microsoftin palvelu tarjoaa musiikkia rajattomasti.

 

Meillä ei ole yllämainituista laitteista muuta kuin Xbox, mutta silti jo nyt palvelu vaikuttaa tosi hyvältä. Palvelusta on tähän mennessä löytynyt lähes kaikki musiikki, mitä olemme mieheni kanssa keksineet etsiä. Valikoimasta löytyivät muun muassa Beatlesin ja Leevi & The Leavingsin kappaleet, joita usein ei ole mukana tämänkaltaisissa palveluissa (ainakaan esimerkiksi Spotifyn ilmaisversiosta en aikoinaan näitä löytänyt). Vauvalle on jo tehty oma soittolista, jossa on muun muassa PMMP:n, Tapio Rautavaaran ja M. A. Nummisen lastenlauluja.

 

Aikoinaan ostin paljonkin levyjä ja kuuntelin musiikkia ahkerasti. Sittemmin harrastus on harmikseni jäänyt. Olen viime aikoina miettinyt, miten minun kannattaisi alkaa kuluttaa musiikkia. Haluaisin, että musiikki kuuluisi olohuoneen kunnon kaiuttimista tietokoneen sijaan, ja tietokoneen virittely kiinni kaiuttimiin taas tuntuu vähän hankalalta. Siksi en ole halunnut maksaa Spotifysta enkä ole juuri ostellut musiikkia iTunesista, vaikka meillä on kotona iPhone ja Mac-kone. Tietysti cd-levyjä voi aina kuunnella, mutta niidenkin jatkuva vaihtelu on välillä vähän rassaavaa.

 

Ainakin tässä vaiheessa Microsoftin konsepti vaikuttaa ihan hyvältä. Hintakin tuntuu ihan kohtuulliselta (ehkä 5–10 albumin hinta vuodessa). Mutta, kuten sanottu, vasta kokeilu on menossa – vielä emme ole tehneet päätöstä jatkosta. Onko teillä kokemuksia palvelusta, puolesta tai vastaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Mulla on käytössä Spotifyn täysversio, joka tuo musan kännykkään.

Samsungin Android-puhelimelle ei suoraan sanottuna ole kovin hyvin saatavilla musiikkia ilman Spotifya. Sampan on Kies-ohjelmisto on niin kökkö, etten sitä edes viitsi asentaa PC:lle.

Lisäksi minun musiikkikirjastollani tila loppuu aika pian. MP3-muodossa olen aikoinaan säilyttänyt yli 600 levyn kokoelmaa (kyllä, kaikki ostettu tai saatu lahjaksi). Nyt mokoma makaa ulkoisella kovalevyllä.

Periaatteessa tuo kaikki mahtuisi perus iPodiin, mutta kirjaston nimistön yms huoltaminen on hidasta puuhaa. Soittokertojen määrät ja suositukset hoituvat Spotifyssa kätevästä Last.fm:n ilmaistilin kautta. Hintaa kokonaisuudelle tulee se 120 eroa vuodessa.

Spotifyn surkein puoli on juuri tämän MP3-kirjaston siirtäminen kännykälle. Eräs lempiyhtyeistäni on Tool, jonka tuotantoa ei Spotifyssa ole. Kuitenkaan en pysty lähiverkossa siirtämään noita kappaleita Androidiin.

Miten Xbox Music hoitaa tämä omien MP3:sten siirtämisen? Toinen kysymys on se, kuinka Xboxin ohjain soveltuu laajan kirjaston hallintaan.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Hyviä pointteja. Tässä tullaan just siihen, miten erilaiset tarpeet ja toimintatavat ihmisillä on. Mulla ei ole tuollaista laajaa mp3-kirjastoa (sen sijaan kyllä cd-levyjä hyllyt täynnä). En tiedä, miten tuo ohjain soveltuu sellaisen hallintaan. En osaa myöskään vastata tuohon mp3-siirtojuttuun. Huffpostin jutusta (linkki blogissa): "You can sync all the music you already own on your PC into the music player".

Miten käytännössä, en osaa sanoa. Nyt on meillä päivä 2 menossa tätä kokeilujaksoa :)

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Suosikkini on Lastfm, joka toimii kaikissa järjestelmissä. Stream toimii genre-periaatteella (tyylisuunta tai muusikko) ja mukavaa on kuulla yllättäviäkin genre-automatiikan valintoja. Edullisempi tietääkseni kuin kilpailijansa.

Tommi HT

Kannattaa tutustua Google Play Music -palveluun. Tarjonta ei itselle ole kummoinenkaan, mutta täkynä on mahdollisuus tallentaa palvelimelle 20 000 omaa kappaletta ilmaiseksi. Ainakaan itselle ei raja ole tullut vielä täyteen, vaikka olen sinne siirtänyt suurimman osan CD-kokoelmaani. Vieläkin olisi tilaa noin 7 000 kappaleelle. Tietysti siirtämisessä kuluu hieman aikaan. Mutta nyt on sitten helppo kuunnella kokoelmaa tietokoneella tai puhelimella.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Kiitos vinkeistä. Xbox Musicin plussat omalta kannaltani katsottuna: helppous ja kätevyys sekä laaja musiikkivalikoima.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Voiko konetta käyttää helposti samaan aikaan muihin juttuihin?

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Uusien läppäreiden ja iPodien virrankulutus on niin pieni, että hyvin varustelluissa kaukojunien vaunuissa ei enää tarvitse junan sähkötöpseliä. Laitteiden akut kestävät niin pitkään, että Pendolino kun menee vaikka Mikkeliin, niin akku riittää.

Suomen Epätieteellinen Seura pohtiikin, että vaikka VR ei veloita nykyään erikseen asiakkaitaan junanvaunuissa olevien töpseleiden käytöstä niin kai sähkönsiirtomaksu näkyy kaikkien matkustajien matkalipun hinnassa. Varsinkin kun kyseessä on mobiilisähkö.

Tosikoille tosin pitää todeta, että tätä kommenttia ei pidä ottaa aivan tosissaan.

Tämän blogin suosituimmat