Jenkan tahti

Uusi hittisarja tv:ssä – mikä siinä vetoaa?

Olen jäänyt koukkuun Nelosen tämän syksyn uutuuteen, Vain elämää -tv-sarjaan. Facebookissa olen tehnyt havainnon, että en ole tosiaankaan ainoa. Yksi jos toinen Facebook-kaveri hehkuttaa uutta sarjaa, ja erityisesti räppäri Cheek on tainnut saada aika paljon uusia ihailijoita. Viikonloppuna tv-sarja nousi puheeksi myös järjestämissäni vauvakutsuissa.

 

Ja näköjään näppituntumani on oikea: aika hyviä katsojalukuja näyttää sarja keräävän Nelosen tiedotteen perusteella. Ja kuten arvattua, juuri Cheekin esityksiä on katseltu eniten netissä.

 

Vain elämää -sarjan idea lyhyesti sanottuna on se, että seitsemän tunnettua kotimaista artistia käyvät vuoron perään läpi elämäänsä ja esittävät toistensa kappaleita. Yksi jakso on omistettu yhdelle artistille ja muut kuusi tekevät oman versionsa jostain kyseisen artistin kappaleesta. Mukana avauskaudella ovat Katri Helena, Jari Sillanpää, Kaija Koo, Erin, Neumann, Jonne Aaron ja Cheek.

 

No mikä siinä sarjassa sitten viehättää? Käytännössä ohjelma koostuu välillä vähän väkisin väännetyistä aktiviteeteista, jutustelusta ja musiikkikappaleista, joista näytetään vain pienet pätkät. Kuulostaa siis aika tylsältä. Vaan ei ole! 

 

Itseäni kiinnostavat eniten juuri ne laulut, joista kukin artisti vääntää omannäköisensä esitykset. Etukäteen ajateltuna esimerkiksi Katri Helena vetämässä Cheekiä kuulostaa aika huikealta. Harmi, ettei biisejä näytetä kokonaisuudessaan jaksoissa. (Netissä ne ovat kyllä nähtävillä.) Tässä suhteessa erityisesti Erin on mielestäni pärjännyt loistavasti. Hän on onnistunut uskottavasti tekemään hyvin erityyppisistä kappaleista omanlaisensa versiot.

 

Helposti sitä ajattelisi, että ohjelman muut osiot ovat pelkkää täytettä, höttöä. Artisteista on kuitenkin paljastunut kiinnostavia yksityiskohtia ja luonteenpiirteitä sarjan aikana. Kaija Koo vaikuttaa tyypiltä, jonka kanssa tulisin ihan varmasti juttuun. Erin tykkää tehdä jekkuja muille. Cheek ei kehtaa heittäytyä höpsöihin aktiviteetteihin, mutta kokee artistina toteuttavansa suurempaa tehtävää. Rankkoja asioitakin käydään läpi: ilmeisesti ensi jaksossa Katri Helena kertoo poikansa kuolemasta.

 

On kiinnostavaa nähdä, miten sarjassa mukanaolo vaikuttaa – jos vaikuttaa – artistien uraan. Kuten edellä mainitsin, veikkaan, että ainakin Cheek on saanut uudenlaista kuulijakuntaa.

 

Oletko itse katsonut sarjaa ja jos, mikä siinä sinun mielestäsi on parasta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Minun oli ihan pakko ryhtyä ottamaan kantaa tähän juttuun. Kommentoin nyt ihan säälistä, koska kukaan ei ole puuttunut asiaan.

Aluksi minua rupesi kismittämään se, että teksti on ollut kanavalla jo monta päivää, eikä kukaan ole osannut asiaa kommentoida.

Monen päivän jälkeen mietin, että olisiko minulla jotain vastinetta. Ei ollut.

Sitten purskahti mieleen että ettei vaan kävisi niin, että kanavavalitsimen nappulasta kuluisi pois suosikkikanavan numero.

Silloin joutuisi kaukosäätimen kanssa äkkiä pulaan.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Hehe :) Tulkitsen asian niin, että kirjoitukseni oli niin tyhjentävä, ettei kellään ole ollut vastaan sanomista :)

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Minulle jäi takataskuun jotain mainitsemisen arvoista, mutta jotain sanomista sitäkin voisi pukata.

Öh tai jotain.

Olenko väärässä tai edes mitään olen?

Musta aukko vai mitään on missään?

:o

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

TV tööttää tirkistely- ja halpissarjoja. Ja ohjelmia, jotka katsojat maksavat soittamalla tiettyihin numeroihin tai lähettämällä tekstiviestejä euron kappale.

Tämän blogin suosituimmat