Jenkan tahti

Linnan juhlien top5

On ihan mukavaa, että kerran vuodessa meillä Suomessa voi hämmästellä ja ihmetellä pukuloistoa Linnan juhlissa. Hömppäähän tämä on, mutta ihan hauskaa sellaista. Kerran vuodessa tavalliset tallaajat, kuten minä, voivat toimia "muotiasiantuntijoina".

 

Itse yllätyin eilisissä Linnan juhlissa siitä, miten paljon keltaista vilahteli juhlapuvuissa. Useammassa luomuksessa oli myös hieman antiikin kreikkalaishenkistä laskeutuvuutta.

 

Kokosin äkkiseltään viisi omaa suosikkiani naisvieraiden pukujen keskuudesta. Nämä eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä, mutta puvuista mieleeni jäivät heidän pukunsa:

 

- Leena Harkimo

- Sanna Lauslahti

- Maria Ylipää

- Elina Kiikko

- Laura Birn

 

(Kuvat kaikista top 5 -puvuista Ilta-Sanomien galleriassa täällä.

 

Kansanedustaja Leena Harkimon puvussa oli kaunis beige värimaailma ja puvun malli on upea. Elegantti ja hillitty ja sopii hyvin kantajalleen.

 

Kansanedustaja Sanna Lauslahden liukuvärjätyssä turkoosissa puvussa näin vähän sitä "kreikkalaisuutta".

 

Laulaja ja näyttelijä Maria Ylipää oli monen asiantuntijan mielestä illan ehdoton onnistuja. Hän erottui joukosta Hollywood-henkisellä tyylillään. Ainoan miinuksen annan mielestäni liian avonaisesta puvun etuosasta. Ylipäällä oli kuitenkin yhtenäinen tyyli päästä varpaisiin.

 

Ilkka Kanervan puoliso Elina Kiikko erottui mielestäni myös joukosta. Valkoista nähtiin linnassa muutenkin, mutta Kiikon puvun malli oli erilainen. Tässäkin tullaan siihen, että mielestäni olennaista on se, että puku sopi juuri Kiikolle.

 

Ylipään ohella myös näyttelijä Laura Birn on saanut runsaasti kehuja vanhoista nahkatakeista tehdystä puvustaan. Mielestäni Birnin juhlakokonaisuus oli onnistunut: puku oli pääosassa, kun taas asusteet ja kampaus olivat hillittyjä. 

 

Näin linnassa tällä kertaa. Mitkä olivat sinun suosikkipukusi? (Jätetään ne haukkumiset sitten suosiolla muille, eikös joo?)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jenni Haukiolla oli paras ja sitten Maria Ylipää.

Jukka Palo

Mitä mieltä olet, Jenni, miesten puvuista?

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Hmm, jotenkin en niin osaa ottaa kantaa miesten pukuihin. Siksi jätinkin ne blogista pois. Cheekiähän kovasti kehuttiin, ja kyllä hän olikin erittäin tyylikäs. Tosin hän on nuori ja raamikas muutenkin, sekin tietysti vaikuttaa :) Miehistä mieleen jäi tietysti myös Marco Bjuström, joka osaa räväyttää.

Miehillä on sinänsä helppoa, että tumma puku on aina jo sinällään juhlava ja ryhdikäs.

Mitä mieltä itse olet?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tästä pukukilpailusta nyt on nähtävästi tullut itsenäisyytemme tärkein sisältö. Ja se näkyy muuallakin, koko suomalaisessa yhteiskunnassa.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Olen eri mieltä. Jos linnan puvuista puhutaan ja niitä seurataan, se ei mielestäni tarkoita sitä, että itsenäisyyttä ei arvostettaisi. Nämä kaksi asiaa eivät sulje toisiaan pois.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kylly puvuista voi puhua ihan vapaasti ilman sen kummempaa merkitystä, mutta vilkaisepa mistä aiheesta mediassa etupäässä puhutaan, kun se uutisoi itsenäisyyspäivästä...

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin Vastaus kommenttiin #7

Koko viikon media on ollut täynnään itsenäisyden komponentteja.Veteraaneja, sotia, saavutuksia, hyvinvointivaltion rakentamista, "mitä itsenäisyys sinulle merkitsee?" -juttuja, lesteniysenäisyyspäivää, vanhusten itsenäisyypäivää, kirjoja, joissa arvioidaan itsenäisyyden historiaa uudelleen... Näiden juhlien jälkeen tulevat sitten pukujutut.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #14

Niinpä. Ja itse linnan juhlissa toimittajat kyselevät vierailta, mitä itsenäisyys heille merkitsee ja mihin suuntaan Suomen tulisi kehittyä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Miksi presidentti valitsi 30 vuotta nuoremman puolison?

No, se on luonnollista....ikäero meinaan....väitetään kokoomuspiireissä.

Olisiko sittenkin, jos hän olisi valinnut 30 vuotta vanhemman. Puoliso olisi 94 vuotias?...............Ei varmasti olisi,... ainakaan kokoomukselaisten mielestä.

Tosin, 94 vuotiaankin on oikeutettua pukeutua juhlaan huipputyylikkäästi. Se ei ole 34 vuotiaiden yksinoikeus, vaikka kasvojen rypyttömyys on aina plussapisteitten arvoinen kun pukua arvioidaan.

...Kyllä jämpti on niin...

Ps. Ennakkosensurointi-varoitus tuli taas kuin yllättäen, kun olin kommentin rustannut ja entteriä painamassa. No, nähdään Jennin herkkyys tässä asiassa juu...

Käyttäjän Elisa Pesonen kuva
Elisa Pesonen

Mun Top 5 oli seuraava (satunnaisjärjestyksessä):
Maria Ylipää
Laura Birn
Laura Tuomarila
Jaana Pelkonen
Marja Helander.

Marjan hieno saamelaisvaikutteinen puku ja eritoten mageet kengät olisivat ansainneet enemmän kuvatilaa muuallakin kuin kättelyjonossa. Onneksi Hesari tänään noteerasi. :)

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Se Ylipään puku jäi tosiaan mieleen. Nainen näytti takaapäin Jaguarilta, jollei peräti Opelilta. Molempien peräpeilissä on käytetty tuommoista krominauhaa. Nyt myös Ylipään. Fashion met automuotoilu!

En silti väitä että Birn näytti vanhoilta bemarin nahkapenkeiltä...ja: kumman tahansa ottasin mieluummin kuin kunkaan mainituista autohista!

Käyttäjän VeliMiinala kuva
Veli Miinala

Kyllä jos linnan juhlista ei ole muuta kuvattavaa ja kirjoitettavaa
kuin naisten pukeutuminen niin joutaa juhlat lopettaa tai ainakin
televisiointi on ylen rahan tuhlausta.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Mielipiteensä kullakin. Jotenkin arvasin, että tämä kommentointi menee tähän...

Tässä blogissa pohdiskellaan linnan asuja, ja ne, joita eivät ne kiinnosta, voivat jättää blogikirjoituksen noteeraamatta. Varmasti blogimaailmasta löytyy muutakin luettavaa :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juu puvuista se avauskin on, joten Eija-Riitta Korholan asu jäi jotenkin avautumatta. Pukuhan oli kuin tuhannen ja yhden yön tarinoista. Ehkä rintaliivit tulivat liikaa esiin ohuen silkin alta.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #12

Korholan asu oli mielestäni kyllä muutoin kaunis :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

Kaunis, mutta ER oli joutunut värjäämään rintsikoitaan teellä, tulos kuitenkaan ei ollut onnistunut täydellisesti. Kaunis vartalo kauniissa puvussa, vain rintsikat hiukan himmensivät lopputulosta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #15

Eija-Riitta Korhola on kuulunut ns. varmoihin pukeutujiin, mutta olikohan kyseessä ostos, josta tuli vasta kotona mietittyä miten peittäisi läpikuultavan yläosan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #18

Katsoin tarkemmin Eija-Riitan kuvia Iltiksen sivulla ja ovat aivan fantastisen hienoja. TV-kamerat vain riisuivat hänet valoillaan alasti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tänä vuonna oli paljon onnistuneita pukuja, mutta vaikeaa niitä on laittaa suosituimmuusjärjestykseen kun se, mikä sopii puvun kantajan ikään, vartaloon ja persoonallisuuteen ei useimmiten sovi jollekulle muulle.

Top-listalle voisi lisätä vaikkapa USA:n suurlähettilään puolisolle suunnitellun puvun, Jenni Haukion ja Sari Sarkomaan uniikkikankaista valmistetut, Sofi Oksasen asukokonaisuuden, Vilja-Tuulia Huotarisen kullanvärisen, Jaana Pelkosen hehkuvanpunaisen ja varttuneemmilta Eeva Ahtisaaren mustan, jossa oli näyttävä valkoinen kaulus.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Aatamin puvussa ja vähän Eevankin, eli Ly Jurgensen, Saara Kankaanrinta, Sari Helin-Sarvamaa, Sofia Vikman ja Silja Lehtinen ansaitsevat tulla mainituiksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Aatamien puvuissa ei yleensä ole hurraamista = samaa mieltä kuin illan Pressiklubissa ollut Susanna Kuparinen, tai oikeastaan tuttavansa muotialan ammattilainen, joka oli linnan juhlia katsellessaan todennut että vain noin 10 % niistä läpäisee seulan.

Ei kertonut miksi, mutta sanoisinpa että jos frakki kutakuinkin istuu niin silmiinpistävin floppi on että liivi, jonka pitäisi näkyä sentin pari takin alta, roikkuu missä sattuu. Vuoden lehtikuvista näkyi myös frakissa viittilöivän misterin housuista ruskea vyö:)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Hain Kekkosen muotokuvaa suurempana ja lopulta lisäsin hakuun shaketti, sillä löytyi gradu Halosen, Uosukaisen ja Kekkosen muotokuvista - en edes pikalukenut, mutta alla on linkki jos kiinnostaapi.

Rafael Wardin muotokuva Halosesta näyttää paremmalta kuin se rintapysti (joka lienee presidentinlinnassa), joskin on sarjastamme mitähän tuokin esittää. Tai Halonen maalannut itse sitä välillä, Wardihan on ollut Halosen maalausharrastuksen ohjaajana.

https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/1234567...

Vilkaisin Ylen sivuilta uutisia, tämänkin voisi lisätä parhaiden pukujen listalle:

http://yle.fi/uutiset/ilman_ponotysta_-_hetken_kuv...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #23

Hupsista: Ylen linkistä piti tulla poiminta diplomaattikunnasta, kullanvärisestä kankaasta poimutettu päähine samanvärisine pukuineen, mutta tulikin helahoito.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #23

Wardiko olisi ottanut nimelleen Tarjan töherryksen?

Tämän blogin suosituimmat