Jenkan tahti

Tähdet, tähdet – välillä hävettää

Olen vastaanottanut Maikkarin uuden Tähdet, tähdet -musiikkiviihdeohjelman ristiriitaisin tuntein. Ohjelman konsepti kuulosti aluksi todella hyvältä (tunnetut artistit tulkitsevat eri musiikkityylejä) – heti mieleeni tuli, että tässäkö Maikkarin vastaus Nelosen Vain elämää -hittisarjalle.

 

Ja niin kai tämä onkin. Mutta kovin erilainen ohjelma kaiken kaikkiaan. Tunnustan, että ensimmäinen jakso jäi minulta kesken. En jaksanut katsoa loppuun. Välillä hävetti artistien puolesta. Homma taisi tyssätä siihen, kun oopperalaulaja veti Raptorin Oi beibiä…se oli jotenkin vain liian kornia. Muutenkin oli mielestäni erikoinen ratkaisu lätkäistä hiphop heti ensimmäiseen ohjelmaan, kun se on kuitenkin varmasti monelle se haastavin genre. (Katselin hiphop-esityksiä sitten myöhemmin koneelta.)

 

Kasariteemajaksoa katsoessa harmitti, kun useampi artisti tuntui vetävän koko homman läskiksi. Timo Rautiaisen versio Lähtisitkö-kappaleesta (loistobiisi!) takatukkineen ja postilaatikkoineen, ja Olli Hermanin asu ja tanssi All the best girls -vedossa…En tiedä, näytti huonolta vitsiltä. 

 

Luulin, että ohjelmassa artistit yrittäisivät tehdä kappaleista omannäköisiään ja oikeasti tulkita niitä. Mutta ei – Tähdet, tähdet -ohjelmassa ainakin osalla kilpailijoista pääasia tuntuu olevan vaatetuksella pelleily eikä itse musiikki. Esimerkiksi Stigille sopi loistavasti Dingon Nahkatakkinen tyttö, mutta sifonkihuivit ja oudot kuteet varastivat show’n. Ja toisaalta Irina veti tosi hienosti haastavan Michael Jacksonin Beat it -biisin, mutta kaiken kaikkiaan esitys tuntui enemmän tekniseltä suoritukselta kuin artistin omalta tulkinnalta. Ikään kuin Irina olisi yrittänyt matkia Michael Jacksonia eikä tehdä omaa versiotaan kappaleesta. 

 

Ehkä kuvaavinta oli, kun tuomaristo kehui Olli Hermania sanomalla, että hän häpeilemättömästi ja rinta pystyssä veti roolinsa läpi. Nimenomaan. Veti roolia.

 

Mutta on joukossa hyviäkin esityksiä rautaisilta ammattilaisilta. Kasarijakson parhaimmistoa oli nuoren Diandran ohella ehdottomasti Jari Sillanpään veto. Siinä oli juuri sopivasti kasaria, mutta myös rutkasti Sillanpäätä. Ei tekemällä tehtyä, vaan annettiin Sillanpään karismalle suurin rooli.

 

Itse asiassa Tähdet, tähdet -ohjelma toimisi loistavasti, jos kaikki olisivat Jari Sillanpään tasoisia esiintyjiä. En ole Sillanpään oman tuotannon fani, mutta hän on aina aivan loistava tällaisissa ohjelmissa. Hiphop-jaksossakin hänen Gangnam stylea katsoessaan tuli ihan iloinen olo.

 

No, viihdettähän tämä on, ja kaipa tätäkin ohjelmaa toisella silmällä katsoo. Nyt kun tietää, mikä on homman nimi. Ainakaan artistit eivät ota itseään turhan vakavasti. 

 

Mutta kyllä Vain elämää on parempi ohjelma. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat