Jenkan tahti

Toisenlaiset äidit ihmetyttää

En muista ihan vähään aikaan tällaista nähneeni. Vielä viime vuonna Ava-kanavalla pyöri sarja nimeltä Erilaiset äidit. Nyt Livillä pyörii sarja nimeltä Toisenlaiset äidit.

 

Onko kyseessä oikeastaan sama sarja, vai onko Livin sarja suora kopio Avan sarjasta? Nimittäin yhtäläisyydet ovat melkoiset (nyt yhden jakson Toisenlaisia äitejä katsoneena). Aihe, nimi, ohjelman rakenne, ulkoasu, jopa juontaja on samantyyppinen.

 

Sarjojen kotisivuilta ei suoraan selvinnyt, mikä tuotantoyhtiö ne on tuottanut. Tarkempi googlailu paljasti, että molemmat sarjat ovat Aito Median tuottamia. Jos siis kyseessä on todellisuudessa sama sarja, joka on vain siirtynyt kanavalta (ja yhtiöltä) toiselle, miksi nimeä piti muuttaa? Miksei katsojalle voi kertoa, että sama sarja jatkuu eri nimellä?

 

Varmaan katsojaluvut ovat hyvät, joten mikäpä siinä. Itsekin pienten lasten äitinä ihan mielläni katson molempia sarjoja. Jos ei tiedä tuotantoyhtiön olevan sama, homma näyttää räikeältä kopioinnilta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Voisiko liittyä siihen, että ava on mtv3:n ja liv nelosen kanavapoppoota?

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Sitä minäkin mietin. Varmaan se siihen jotenkin liittyy.

Silti luulisi, että mainostettaisiin, että sarjoilla samat tekijät. Koska veikkaan, että Erilaisilla äideillä oli vakiintunut fanikunta. Luulisi, että olisi vain plussaa Livin sarjalle, että samat tekijät asialla. Asian kertominen suoraan selittäisi myös sarjojen samankaltaisuutta.

Tämän blogin suosituimmat